» Retete cu carne de miel
Miel cu sos de curry

Ingrediente pentru o portie:pulpa de miel-150 g,ulei-55 ml,scortisoara-1 g,cuisoare-1 g,piper boabe-1 g,cardamon verde-1 g,cardamon negru-1 g,ceapa-50 g,rosii-50 g,sare-2 g,boia iute-5 g,sofran-2 g,pudra chimen-5 g,pudra coriandru-5 g,kasoori methi-1 g,zahar-10 g,sos rosii-100 g,verdeata-10 g,sos alune-50 g,smantana-100 g,garam masala-5 g,ginger-20 g.

Carnea se fierbe intreaga,apoi se portioneaza bucati mici si se soteaza impreuna cu legumele si condimentele circa 10 minute.Se adauga sosurile si la sfarsit smantana.

Cotlet de miel

Ingrediente pentru o portie:cotlet de miel-450 g,iaurt-200 g,sare-5 g,boia iute-5 g,sofran-1 g,garam masala-3 g,coriandru pudra-3 g,chimen pudra-3 g,kasoori methi-2 g,ulei-100 g,tandoori masala-20 g,pudra cardamon-3 g,meat tenderiser-1 g,pasta de ginger-15 g,lamai-30 g,otet-10 g,verdeata-5 g.

Cotletul se fasoneaza,se marineaza 24 de ore intr-un amestec facut din toate ingrdientele de mai sus.Apoi s elasa la rece 12 ore si apoi se baga la cuptor la 25 de grade,timp de 45 de minute.Se orneaza cu verdeata si ghimbir proaspat.

 

MjdhZTE