» Retete de post
Chiftelute de ceapa

Ingrediente necesare pentru o portie(5 chiftelute):ceapa-350 g,boabe de coriandru-5 g,sofran-2 g,faina galbena-30 g,sare-1 g,boia iute-2 g,verdeata-5 g,coriandru pudra-2 g,chimen pudra-2 g,garam masala-2 g,faina alba-20 g,ulei

Ceapa se taie julien foarte subtire,se amesteca toate ingredientele,se formeaza chiftelutele care se trec prin faina alba si galbena si apoi se prajesc

Pateu cu legume

Ingrediente pentru o portie(5 pateuri):cartofi-200 g,mazare-70 g,chimen indian-5 g,coriandru boabe-2 g,sare-1 g,sofran-1 g,boia iute-1 g,ulei pt coca-10 g,pudra chimen-5 g,pudra coriandru-5 g,garam masala-5 g,verdeata-1 g,stafide-10 g,faina-100 g.

Se face o umplutura din cartofii fierti (cu 24 de ore inainte) dati pe razatoarea mare,se amesteca cu toate condimentele.Se face o coca tare din faina,sare,apa,ulei si chimen indian.Se fac pateuri umplute care apoi se prajesc in friteuza.

Orez cu sofran

Ingrediente pentru o portie:orez basmati-150 g,foi de dafin 1 g,piper boabe-1 g,cardamon negru-1 g,cardamon verde-1 g,sare-2 g,ulei-20 ml,cuisoare-1 g,scortisoara-1 g,sofran-2 g,stafide-10 g,apa de trandafir-5 ml,verdeata-5 g,ceapa prajita-2 g.

Orezul se fierbe in apa in care se pun toate ingredientele fara stafide care se fierb separat.Dupa fierbere se scurge si se amesteca cu stafidele.Se decoreaza cu verdeata si ceapa prajita.

Orez cu chimen

Ingrediente pentru o portie:orez basmati-150 g,foi de dafin 1 g,piper boabe-1 g,cardamon negru-1 g,cardamon verde-1 g,sare-2 g,ulei-20 ml,cuisoare-1 g,scortisoara-1 g,chimen boabe-5 g,verdeata-5 g,ceapa prajita-2 g.

Orezul se fierbe in apa in care se pun toate ingredientele,fara chimenul boabe care se prajeste separat foarte bine.Dupa fierbere se scurge si se prajeste putin in in ulei cu chimenul prajit.Se decoreaza cu verdeata si ceapa prajita.

Linte neagra

Ingrediente pentru o portie:fasole rosie-50 g,linte neagra-25 g,sare-2 g,boia iute-5 g,garam masala-5 g,unt-40 g,smantana-150 g,sos de rosii-140 g,ginger-20 g,verdeata-10 g,ceapa-50 g,ulei-55 ml,kasoori methi-2 g.

Fasolea si lintea se lasa la inmuiat 12 ore in apa cu sare,apoi se fierbe 6 ore la foc mic.Dupa aceea se mai tine pe foc 30 minute  impreuna cu toate ingredientele.

Kheer-desert indian

Ingrediente pentru o portie:orez basmati-20 g,lapte-500 ml,zahar-100 g,stafide-20 g,fistic-20-g,migdale-20 g.

Se amesteca laptele cu celelalte ingrediente si se fierbe orezul in el.Se serveste rece.

 

MTVmZGZj